Πύρινη ομιλία Βέλγου βουλευτή: Να πατε να γ*** δεξιοί και αριστεροί υποκριτές!

Posted: 24/02/2013 in Άρθρα
Ετικέτες: , ,

Πηγή:

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Κώστας λέει:

  Την λέξη κλειδί για την οποία θα έπρεπε να πει πολλά περισσότερα, αλλά δυστυχώς δεν το κάνει, την λέει στο 9:55 και ακούει στο όνομα Κίνα.

  Η Κίνα εδώ και αρκετά χρόνια έχει εισβάλλει στην αφρικανική ήπειρο απ άκρη εις άκρη, σε πολιτικό-διπλωματικό, οικονομικό-επιχειρηματικό, και στρατιωτικό επίπεδο απειλώντας ευθέως τα συμφέροντα της Δύσης. Στο μέτρο που το Μαλί έχει σημαντικά αποθέματα ουρανίου, η εικόνα ξεκαθαρίζει αρκετά: »ή θα τα βουτήξει η δύση, ή θα τα βουτήξουν οι κίτρινοι».

  Οι Κινέζοι κινούνται μεθοδικά και αποτελεσματικά. Εξαγοράζουν μια σειρά από διεθνείς λιμένες ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουν τα εμπορικά τους συμφέροντα όπως έκανε η Βενετία στη Μεσόγειο τον 12ο αιώνα. Εξαγοράζουν μεταλλεία και ορυχεία όπου βρουν για τις ενεργειακές τους ανάγκες που είναι τεράστιες. Και ταυτόχρονα, πετυχαίνουν αυτά τα μεταλλεία/ορυχεία να μην πέσουν στα χέρια των ανταγωνιστών προς την Κίνα κρατών/οικονομιών. Το τί ετοιμάζονται να κάνουν στη Γροιλανδία είναι γνωστό. Κι εκεί ουράνιο….

  Όσο για τους Βέλγους, ανέκαθεν αποικιοκράτες ήταν. Ολλανδοβελγικές εταιρίες έχουν εξαγοράσει τη μισή Κένυα, μετατρέποντας τα χωράφια των φτωχών καλλιεργητών σε μονοκαλλιέργειες τριαντάφυλλου, και τους καλλιεργητές σε ακτήμονες-κολλήγους στην ίδια τους τη γη. Κάθε μέρα η Δ. Ευρώπη τροφοδοτείται με χιλιάδες τόνους λουλουδιών σε εξευτελιστικές για τους μισθούς των Ευρωπαίων τιμές. Αυτό όμως καταδικάζει τους αφρικανούς σε πείνα.

  Παρομοίως και με τη σοκολάτα.

  Οι βελγικές και ελβετικές σοκολάτες είναι οι ακριβότερες και διασημότερες σοκολάτες παγκοσμίως. Κι όμως, Βέλγιο και Ελβετία δεν έχουν ούτε ΕΝΑ κακαόδεντρο. Εισάγουν την κακαόμαζα από την Αφρική με όρους αποικιοκρατικής στυγνής εκμετάλλευσης. Παρομοίως και με τα ψάρια στις παραθαλάσσιες αφρικανικές χώρες. Τεράστιοι πειρατικοί/παράνομοι στόλοι κρατών της Δύσης αλλά και της Κίνας πλέον, αποτελούμενοι από ψαράδικα-ψυγεία που ψαρεύουν 365 μέρες το χρόνο σε 40-50 μίλια από τις δυτικοαφρικανικές ακτές στερούν από τους φτωχούς αφρικανούς τα στοιχειώδη προς το ζειν. Οι κυβερνήσεις των κρατών αυτών δεν έχουν την υλικοτεχνική υποδομή να κυνηγήσουν τους στόλους αυτούς τόσο ανοιχτά στον ωκεανό, δεν μπορούν να επιβάλουν το διεθνές δίκαιο, ούτε βέβαια ποσοστώσεις στην αλειία ή πρόστιμα στους παραβάτες. Το μόνο που κάνουν τελικά είναι να εκλιπαρούν στον ΟΗΕ, για την …κατανόηση της Δύσης.

  Αξίζει να δει κανείς το ελληνικό ντοκυμαντέρ »κλέβοντας απ τους φτωχούς» που πραγματεύεται τον τρόπο που η ΕΕ -κι όχι μόνο αυτή βέβαια- εκμεταλλεύεται την αφρικανική ήπειρο για τα δικά της συμφέροντα.

 2. Ο/Η Ευη λέει:

  Ωραιος!!!!!!!

Η γνώμη σας;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s