Πληρώσεις δε πληρώσεις το σπίτι θα το δώσεις…

Posted: 28/04/2013 in Πολιτικἠ
Ετικέτες: , , , ,

katasxeseis

Με διατάξεις – φωτιά στο νέο Πολυνομοσχέδιο που είναι προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες μέρες, το Κράτος αποκτά δικαίωμα ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ, ακόμα κι αν αυτός είναι εντάξει στην αποπληρωμή των δόσεων…

Είπατε τίποτα; Σηκωθήκατε από το καναπέ σας; Άκουσα θόρυβο; Α, όχι, απλά ένα φορτηγό πέρασε απ’ έξω…

Το είδαμε εδώ

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Κώστας λέει:

  Η κατάσχεση ακινήτου θεμελιώνεται πάνω στην ασυνέπεια του οφειλέτη. Εάν ο οφειλέτης είναι συνεπής, τότε νομικά δεν κατοχυρώνεται καμία κατάσχεση, αλλά αντιθέτως κλοπή ακινήτου απ το δανειστή, αδίκημα για το οποίο η νομική επιστήμη προβλέπει τα οικεία.

  Επιπλέον, μιας και είναι νομικό το θέμα, χρειαζόμαστε να διαβάσουμε το πολυνομοσχέδιο ώστε να κατανοήσουμε την έννοια του οφειλέτη. Οφειλέτης είναι κι αυτός που χρωστάει 2000 ευρώ καταναλωτικό δάνειο, οφειλέτης είναι κι ο επιχειρηματίας που έχει κάνει »ανοίγματα» ύψους 300.000 ευρώ, οφειλέτης είναι και ο φοροφυγάς και ο εισφοροφυγάς.

  Τοιουτοτρόπως και την έννοια της περιουσίας. Περιουσία είναι το τσαρδί, περιουσία και οι »οικονομίες» των λαμογιών στις τραπεζικές θυρίδες της Ελβετίας, της Αγγλίας και των φορολογικών παραδείσεων. Ρευστό, χρυσαφικά, διαμάντια, έργα τέχνης αγορασμένα σε διεθνείς πλειστηριασμούς, κότερα, κλπ.

  • Ο/Η ntianoupoli λέει:

   Σίγουρα περιμένουμε με αγωνία να δούμε ΠΩΣ κατοχυρώνουν την κατάσχεση περιουσίας τα αρπακτικά ακόμα και σε περίπτωση πλήρους συνέπειας αποπληρωμής των δόσεων εκ μέρους του οφειλέτη…

Η γνώμη σας;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s