Η Γερμανία κερδισμένη της κρίσης: Ιδού η απόδειξη!

Posted: 31/05/2013 in Διεθνή, Πολιτικἠ
Ετικέτες: , , , , , ,

Oxford Analytica Germany

Και έρχεται από την Oxford Analytica…

Από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στην Ευρωζώνη αλλά και στην Ελλάδα, άρχισε να ψιθυρίζεται πως η Γερμανία προσπαθεί ΞΑΝΑ να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, μέσω ενός οικονομικού πολέμου αυτή τη φορά.

Οι ψίθυροι αυτοί, με το πέρασμα των μηνών – και των ετών, πλέον – έγιναν φωνές και τώρα πια, κραυγές: Η Γερμανία κερδίζει από τη κρίση των νοτιοευρωπαικών χωρών, την ίδια στιγμή που αυτές οι χώρες αιμορραγούν μεταφορικά αλλά και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

Η Oxford Analytica, πασίγνωστη γεωπολιτική φίρμα παγκοσμίως, με γεωστρατηγικές αναλύσεις για όλες τις χώρες του κόσμου, στο καθημερινό της brief, χθες 30 Μαΐου, δημοσίευσε έρευνα όσον αφορά στην ευρωπαική μετανάστευση.

Όπως βλέπετε, ήδη ο τίτλος λέει πολλά: Γερμανία, νέος μαγνήτης για τους ευρωπαίους μετανάστες. Αν δούμε προσεκτικά το γράφημα αλλά και τα σχόλια, διαπιστώνουμε πως για το 2012 η μεγαλύτερη ευρωπαική μετανάστευση προήλθε από τις χώρες που πλήττονται από την κρίση. Θα πεί κανείς πως αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό για μια χώρα (να δέχεται δηλαδή τόσους μετανάστες). Ας δούμε ξανά το γράφημα και τα σχόλια που το συνοδεύουν. Στην Ισπανία τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι άνθρωποι που αρχίζουν να μαθαίνουν γερμανικά για να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι για το μεγάλο βήμα. Ακόμα, το προφίλ των μεταναστών προς τη Γερμανία είναι νεανικό, με πολλά προσόντα και γνώσεις, δηλαδή: το βασικό προφίλ του μετανάστη αυτή τη στιγμή προς τη Γερμανία δεν είναι αυτό του ασιάτη ανειδίκευτου, αλλά του Ευρωπαίου, με πτυχίο ή και μεταπτυχιακά διπλώματα. Η Γερμανία κερδίζει σε όλα τα μέτωπα και με κάθε τρόπο: σε έμψυχο υλικό, απορροφώντας την φαιά ουσία άλλων κρατών, σε πολιτιστικό επίπεδο εξάγοντας τη γλώσσα της ως εργαλείο και προυπόθεση εξεύρεσης εργασίας, σε επίπεδο εξαγωγών των προιόντων της, σε πολιτικό επίπεδο, εφόσον η Γαλλία, το ενδοευρωπαικό »αντίπαλο δέος» τρόπον τινά, έχει μείνει πολύ πίσω ώστε να πιέσει τους Γερμανούς, και με δεδομένο ότι Ισπανία, Ιταλία (και Ελλάδα, Πορτογαλία) είναι ήδη στο καναβάτσο.

Κι όμως! Οι Γερμανοί της Άντζελας, οι ψηφοφόροι της, κάτω από τις μισές αλήθειες των πολιτικών, τα ψέματα των ΜΜΕ, τα αμήχανα λόγια των γερμανών βιομηχάνων, είναι πεπεισμένοι πως η σκληρή τους δουλειά, οι οικονομίες τους, οι στερήσεις τους »πάνε» να βουλώσουν τις τρύπες του ατίθασου, τεμπέλη, διεφθαρμένου Νότου.

Όταν βλέπουμε να φεύγουν στη κάθε Γερμανία τα καλύτερα μυαλά μας, αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος του χρέους με την δουλειά, την ευφυία, τις γνώσεις, τις εφευρέσεις, τις λύσεις, την καινοτομία, πώς τελικά θα γυρίσουμε το παιγνίδι; Αυτό που βιώνουμε Έλληνες, Ισπανοί, Ιταλοί είναι μια σταδιακή διάλυση του κοινωνικού ιστού, και σε επίπεδο οικονομίας νέκρωση της αγοράς.

Οι Γερμανοί καλά κάνουν και κοιτάνε τα συμφέροντά τους. Όταν κερδίζεις το παιγνίδι δεν μοιράζεσαι, ούτε χρειάζεσαι συμμάχους (αν και… αν ήσουν ευφυής, αυτό θα έπραττες). Είναι όταν χάνεις που ανακαλύπτεις την αξία της μοιρασιάς. Η οικονομία κάνει κύκλους. Τώρα η Γερμανία ζητάει »πειθαρχία» ακόμη κι αν αυτή μεταφράζεται σε αυτοκτονίες. Δεν καταλαβαίνει όμως ότι τροχίζει τα πόδια του θρόνου πάνω στον οποίο κάθεται.

Αν συνεχίσει, θα βρεθεί με τον… κώλο στο πάτωμα.

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Κώστας λέει:

  Πέστα Ντιανούπολη!!!

  ο κόσμος δεν έχει πάρει μυρωδιά ότι η μητέρα όλων των μαχών είναι ο πόλεμος για τη »φαιά ουσία», το »ανθρώπινο κεφάλαιο». Μόνη μικρή, απειροελάχιστη παρηγοριά είναι ότι τα παιδιά μας δεν φεύγουν για ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, ή -πλέον- Κίνα και Ινδίες, αλλά παραμένουν μέσα στην Ευρώπη. Γιατί ο πόλεμος για το μυαλό που διεξάγεται σε τοπικό επίπεδο, πχ απ την επαρχία στην πρωτεύουσα, διεξάγεται και σε εθνικό, από Ελλάδα πχ σε Γερμανία, σε διηπειρωτικό, από Ευρώπη σε Ασία, ή άλλες ηπείρους.

  Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε την φαιά μας »αιμορραγία», και ει δυνατόν να αρχίσουμε να μεταγγίζουμε φαιά ουσία εντός Ελλάδας, απ έξω. Ξέρω ότι πολλοί δεν θα το καταλάβουν αυτό. Είναι όμως ύψιστης σημασίας για τα στρατηγικά συμφέροντά μας. Και δεν έιναι καθόλου τυχαίο που αυτή τη στρατηγική ακολουθούν όλες οι υπερδυνάμεις με απόλυτα ψυχρή ωφελιμιστική λογική.

  • Ο/Η ntianoupoli λέει:

   Τα λέμε καιρό τώρα Κώστα… Αλλά κάποιοι αδυνατούν να δουν το πρὀβλημα… Και μάτια που δε βλέπουν, είναι καταδικασμένα να κλάψουν.

 2. Ο/Η Ευη λέει:

  Εννοειται οτι αν συνεχισει ετσι η Γερμανια, θα βρεθει με τον… κ@λο στο πατωμα.
  Η ιστορια εχει αποδειξει οτι αυτη η χωρα εχει αυτοκαταστροφικες εμμονες.
  Εχασε δυο πολεμους και θα χασει κι αυτον που μαινεται τωρα, γιατι δεν μαθαινει απ’ αυτα που παθαινει.
  Μάλλον μωραινει Κυριος όν βουλεται απωλεσει!

 3. Ο/Η Aelia λέει:

  Άλλη μία διεισδυτική ανάρτηση, μπράβο σου Ντιανούπολη! Μου θύμισες το «τραγούδι-προφητεία» του Λ.Κοέν: «Πρώτα θα πάρουμε το Μανχάτταν και μετά θα πάρουμε το Βερολίνο».. «first we take Manhattan, then we take Berlin»… Το Μανχάτταν έχει υποταχθεί ολοκληρωτικά πλέον στον εβραιο- Σιωνισμό και στην υποκουλτούρα του, καθώς και οι ΗΠΑ. Τώρα διενεργούν το δεύτερο σκέλος, της «κατάληψης του Βερολίνου»….και της Ευρώπης. Η ενδο-Ευρωπαική μετανάστευση είναι πολύ δυνατός δείκτης, πάνε να κάνουν το Βερολίνο κέντρο της Ευρώπης. Με αυτό το πρίσμα Ντιανούπολη, η σημειολογία του Βερολινέζικου ΦΕΚ είναι πολύ βαριά ….

  Να μην προλάβουν. Να τους προλάβει η Οργή του Θεού.

  • Ο/Η ntianoupoli λέει:

   Ευχαριστούμε πολύ Αέλια και το σχόλιό σου είναι πολύ εύστοχο και επίκαιρο, όσον αφορά στην ανάλυση της τακτικής τους.

 4. Ο/Η Costef λέει:

  Και βέβαια μόλις οι Εβραίοι μυρίστηκαν χρήμα πήγαν και πήραν 700 τόσα εκατομμύρια για τα θύματα του ολοκαυτώματος που ζουν ακόμα. Θα τα κρατούν ζωντανά με ορούς μάλλον.!!!

Η γνώμη σας;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s