ΤΩΡΑ αρχίζει το καλό…

Posted: 30/09/2013 in Ad-hoc
Ετικέτες: , , , , ,

ellhnes

Γράψαμε χθες ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές όπως πάντα, τη γνώμη μας για τις περιβόητες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Κάναμε ερωτήσεις ευθέως, αμφισβητήσαμε το προφανές που είδαν τα μάτια μας (να θυμήσουμε πως όλοι παίρναμε όρκο πως είδαμε ζωντανά στη τηλεόραση το 2001, αεροπλάνα να πέφτουν στους Δίδυμους Πύργους…όλοι ξέρουμε πλέον πως ήταν μια κακή, ομολογουμένως, σκηνοθεσία γραφικών). Δε πιστεύουμε άκριτα όσα βλέπουμε και όσα ακούμε. Δε πιστεύουμε άκριτα ούτε σε θεωρίες συνομωσίας. Ρωτάμε, ψάχνουμε, ερευνούμε. Και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Πατρίδα μας, έχουν πολύ ψωμί.

Διαβάζουμε καθημερινά, όπως κι εσείς, πάρα πολλές απόψεις για το συμβαίνει, για το τι μπορεί δυνητικά να συμβαίνει και τι μπορεί δυνητικά να συμβεί, μετά από όλα αυτά τα γεγονότα. Εμείς μάντεις δεν είμαστε… Δε γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Μπορούμε μόνο να αναλύσουμε το παρελθόν και ιστορικά να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Αλλά ακόμα και αυτό στη παρούσα φάση μοιάζει σχεδόν αδύνατο, αφού είναι ελάχιστες οι συγκρίσεις που μπορεί να γίνουν με το ελληνικό ιστορικό παρελθόν. Τέτοιου είδους συλλήψεις με τις συγκεκριμένες κατηγορίες είναι δύσκολο να απαντηθούν. Επί χούντας, όταν συνελλήθφησαν πολιτικοί, οι κατηγορίες δεν αναφερόταν σε εγκληματική οργάνωση. Και μη ξεχνάμε πως…όταν συνέβησαν, το καθεστώς της χούντας είχε μόλις αρχίσει επίσημα. Σήμερα, φαινομενικά, το πολίτευμά μας ακόμα ονομάζεται Δημοκρατία. Είναι; Υπἀρχει ελευθερία λόγου; (βλ. απόλυση Δελαστίκ).  ΟΧΙ. Όλοι μας το παραδεχόμαστε… αλλά το χειρότερο είναι πως το ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ κιόλας. Κι εκεί μας πατἀνε.

ΤΩΡΑ, λοιπόν, αρχίζει το καλό. Δεν έχουμε δικαιολογίες. Το στημένο θεατράκι των συλλήψεων των «κακών» χρυσαυγιτών βουλευτών και η ταυτόχρονη άφεση αμαρτιών επίορκων πολιτικών, υπουργών και πρωθυπουργών, μας προκαλεί… Όχι όλους… Κάποιοι έχουν πειστεί πως όλα αυτά καλώς γίνονται και γίνονται και…αυθόρμητα. Δε γίνονται λοιπόν κύριοι αυθόρμητα. Ούτε τυχαίως το ρόλο του κακού τον έχουν οι χρυσαυγίτες και του καλού η συγκυβέρνηση… Άλλωστε χωρίς Άμποτ δεν υπάρχει Κοστέλλο. Χωρίς καλό δεν υπάρχει κακό. Χωρίς ακροδεξιά δεν υπάρχει ακροαριστερά. Χωρίς Ολυμπιακό δεν υπάρχει Παναθηναικός.

Αλήθεια… Πού είναι οι συλλήψεις των ακροαριστερὠν κουκουλοφόρων και των πολιτικών τους πατρὠνων; Α, έπονται, ψέλλισε η συγκυβέρνηση. Το παιχνίδι είναι στημένο. Όπως κι εμείς κυρίες και κύριοι. Οι αντιδράσεις μας είναι πλήρως ελεγχόμενες μπροστά στη πρόκληση, στην οποία αναφερθήκαμε στην από πάνω παράγραφο. Τώρα όμως το γνωρίζουμε. Τι θα κάνεις; Θα διαβάσεις με ευβλάβεια το ρολάκι σου, φίλε συνέλληνα; Θα πεις τα λόγια σου νεράκι;

Εγώ θα αυτοσχεδιάσω. ΕΚΤΟΣ ΡΟΛΟΥ…ΕΚΤΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ. ΕΣΥ;

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Νέμεσις λέει:

  ΝΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ εισαι ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ!!!

 2. Ο/Η Κώστας λέει:

  Ντιανούπολη,
  δημιουργία ex nihilo υπάρχει μόνο στις υψηλές θεολογίες. Τίποτε άλλο δεν γεννιέται εκ του μηδενός, πολλώ δε μάλλον ένα ακροδεξιό κόμμα. Θέλουμε όμως την άποψή σου για τα δρώμενα. Κάποιοι φοβήθηκαν ότι η ΧΑ έγινε πολύ »δυνατή»; ότι θα βγει εκτός ελέγχου και δεν θα υπακούει πλέον στους δημιουργούς της; ή ότι -ίσως- αποκτούσε σταδιακά προυποθέσεις να γίνει »συγκυβερνητικό» κόμμα σε ενδεχόμενες …ξαφνικές εκλογές που δεν θα έδιναν αυτοδυναμία σε κανέναν;

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα κόμμα ανεγκέφαλων εκτελεστικάριων, το οποίο όμως συγκέντρωνε την απελπισία και την οργή του κόσμου που απέτυχαν κι αδυνατούν να κεφαλοποιήσουν οι παραδοσιακότεροι »αριστεροί» και κάτι πολιτικοί »μεσσιανιστές» τύπου ΑΝΕΛ.

  Μήπως το παιγνίδι έχει μεγαλύτερο βάθος; Ναι μεν μια ΧΑ που δουλεύεται να μπει σε κυβερνητικό σύστημα, με την προυπόθεση ότι θα »προδώσει τις αρχές» της, άρα ας αποκεφαλίσουμε την παλιά φρουρά με οποιαδήποτε βολική αφορμή; (και τί πιο βολικό από την »άτυχη» δολοφονία ενός πολίτη;)

  Μεγάλη …ατυχία, πράγματι.

  Μήπως ενδεχομένως η ΧΑ ήταν εξ αρχής χαρτί μιας χρήσης; Και τώρα ήρθε η ώρα να καεί γρήγορα γρήγορα γιατί τα εκλογικά ποσοστά ξεπέρασαν τα »σχέδια»;

  Μήπως τέλος η ΧΑ ήταν εξ αρχής στο όποιο κόλπο, με συγκεκριμένο ρόλο, αλλά άρχισε να κάνει τσαλιμιές σε σχέση με τις αρχικές δεσμεύσεις της γιατί είδε με σχετική έκπληξη ότι τα εκλογικά της αποτελέσματα ξεπερνούσαν και την πιο οργιώδη φαντασία του κάθε νεοναζί φουσκωτού; Αν συμβαίνει αυτό το τελευταίο, τότε η μαζική καρατόμηση μόνο ως τιμωρία μπορεί να ερμηνευθεί.

  Για μένα το θέμα είναι άλλο και αλλού:

  Αυτή τη στιγμή, εδώ και μήνες δηλαδή, πραγματοποιείται μια σειρά ενεργειών προς την ενοποίηση των τραπεζικών συστημάτων της Ευρώπης.

  Σε ποια κατεύθυνση κινείται αυτή η ενοποίηση και, κυρίως, πώς τοποθετούνται ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ εντός αυτής της ενοποίησης -αν είμαστε μέσα καν, για να πούμε την αλήθεια- είναι παντελώς άγνωστο στον πολύ κόσμο.

  Εξίσου σημαντικό είναι να δούμε και να παρακολουθούμε τα χρηματοοικονομικά δεδομένα και των άλλων χτυπημένων οικονομιών, καθώς και τη θέση, πολιτική και οικονομική, της Γερμανίας μετά τις πρόσφατες εκλογές. Κατ εμέ, σήμερα όλος ο Τύπος θα έπρεπε να αναλύει αυτές τις εκλογές και τον αντίκτυπό τους στην Ευρώπη, αλλά και στον Κόσμο. Να εξηγεί γιατί παρατηρούνται αμυδρά έστω δείγματα χαλάρωσης της δημοσιονομικής λιτότητας σε άλλες χώρες του Νότου, κι όχι στην Ελλάδα. Να απαιτεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να δούμε επιτέλους ποιο μέρος είναι πραγματικό χρέος και ποιο μέρος είναι φούμαρα. Να εξηγεί πώς καταφέρνει η Γερμανία να κλείνει τις ελληνικές επιχειρήσεις γιατί με όπλο τις δόσεις των »δανείων» βουτάει επενδυτικά έργα από ελληνικά χέρια και τα δίνει σε γερμανικούς κολοσσούς. Η Ζήμενς »έφαγε» έργο της Βιοχάλκο από το πουθενά….. και η Βιοχάλκο κλείνει και πάει Βέλγιο. Να εξηγεί γιατί πέραν του λαμογιού Τσοχατζόπουλου δεν σαπίζει κανείς άλλος στη φυλακή….

  Αντι όλων αυτών, ουκ ων έτσι αριθμός, παρακολουθούμε ένα γελοιοδέστατο εργάκι β διαλογής με πρωταγωνιστές γ διαλογής τη κόρη του Μιχαλολιάκου, την γκαρνταρόμπα της Ζαρούλια (ούτε καν τη Ζαρούλια την ίδια, τρομάρα της), τον »ο-Γκέμπελς-μου-πέφτει-λίγος» Κασιδιάρη, και τις υπόλοιπες φουσκωτές κούκλες της ΧΑ.

  Ασταδιάλα πια.

  • Ο/Η ntianoupoli λέει:

   Κώστα, σε παλιότερες αναλύσεις μας έχουμε εξηγήσει την άποψή μας για τα δρώμενα, πολλές φορές παίζοντας το ρόλο της Κασσάνδρας..όπως γράψαμε, μαντεις δεν είμαστε…αλλά έχουμε εξηγήσει το ρόλο που θεωρούμε πως έχει ο καθένας στη πολιτική ζωἠ..

Η γνώμη σας;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s