Πάνω απ’ όλα ο αδερφός (Σαμαρά)…

Posted: 09/10/2013 in Πολιτικἠ
Ετικέτες: , , , ,

doro samara

Κάθε χρόνο ο Σαμαράς χρηματοδοτεί τον αδερφό του Αλέξανδρο για το Μπενάκειο.

Ας πάρουμε μια ιδέα γιατί και σε τι…με όλα τα αποδεικτικά έγγραφα.

Με απόφαση των αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης (743/2013, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2353/Β/2013) αποφασίστηκε να γίνει δεκτό το αίτημα του αδελφού Σαμαρά για την ανάθεση, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, του «έργου των επισκοπήσεων (Surveys) για την αναγνώριση και διατήρηση της Χώρας ως Προστατευόμενης Ζώνης κατά ορισμένων επιβλαβών οργανισμών καραντίνας για την περίοδο από 10 Δεκεμβρίου 2013 έως 9 Δεκεμβρίου 2014», έναντι ποσού 374.000 € σε βάρος του τακτικού προϋπολογισμού.

Το 2012, μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κονδύλι ύψους 11,5 εκ € για την επισκευή του ΜΦΙ, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και ψηφιακής σύγκλισης».

Από το 2011, η κυβέρνηση Παπανδρέου τροποποίησε σχετικό άρθρο ΠΔ και με φωτογραφική διάταξη συμπεριέλαβε το Ινστιτούτο στους αρμόδιους φορείς για την ανάθεση τέτοιων έργων, τα οποία προβλεπόταν για υπηρεσίες του Δημοσίου δηλ. χωρίς πρόσθετο κόστος. Με την κομμένη- ραμμένη στα μέτρα του ΜΦΙ τροπολογία, άρχισαν και οι αναθέσεις έργων με επιβάρυνση του τακτικού προϋπολογισμού. Έτσι, το θέμα των επισκοπήσεων ανατέθηκε στο ΜΦΙ για πρώτη φορά το 2012 έναντι ποσού 365.000€ και αυξήθηκε φέτος κατά 9.000€ – προφανώς η χώρα χρήζει καλύτερης προστασίας. Μια δεύτερη πρόσθετη επιχορήγηση που λαμβάνει το ΜΦΙ είναι για τα «Φυτοφάρμακα Υπολείμματα», η οποία το 2012 ήταν ύψους 450.000€ και για φέτος ανήλθε στα 520.000€. Εχει αυξημένα προβλήματα και η ελληνική γή. Ακόμη, υπενθυμίζουμε ότι το ΜΦΙ συντηρείται και λειτουργεί από το ελληνικό κράτος, παρότι δωρεά Μπενάκη, με ετήσια τακτική επιχορήγηση για τα λειτουργικά του έξοδα και επιπλέον επιχορηγήσεις για τη μισθοδοσία του.

Το 2013 η τακτική επιχορήγησή του αυξήθηκε σε 1.690.000€ (69%). Μια γενναία αύξηση τη στιγμή που οι προϋπολογισμοί όλων των υπουργείων και νομικών προσώπων μειώνονται δραματικά και οι φορείς φτάνουν τα όρια λειτουργίας τους. Μια προσεκτική ματιά στον προϋπολογισμό του ΜΦΙ το 2013, του οποίου οι δαπάνες ανέρχονται στα 2.852.346,01€, παρατηρεί ότι η μισθοδοσία των μονίμων είναι 600.000€ ενώ των εκτάκτων 760.000€.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Κώστας λέει:

  Aντωνάκη, αδερφέ μου ρίξε κι από δω κανένα φράγκο. Τί; δεν είμαστε αδέρφια; Τί λες καλέ!! Είμαι κι εγώ ένα απ τα 17 μούλικα του πατέρα μας. Φέρε τον παρά τώρα σκασμένε, γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται….

  Κάτσε, φτιάχνω τώρα μια »μου-κου-ο» να την περάσουμε σε κανένα ΦΕΚ, αλλά κολλάω στην επωνυμία ρε συ. Μιά εκδοχή είναι να την βαφτίσουμε »πολιτιστικό εργαστήρι αδικημένων λαμογιών εκ καταυλακίου», μια άλλη εκδοχή είναι »σύλλογος μακροζωίας -100 πολιτικές κωλοτούμπες την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα».

  Τέλος αντί για μου-κου-ο μπορούμε εναλλακτικά να χρηματοδοτήσουμε »έρευνα» (και καλά για τα μάτια των ηλίθιων ψηφοφόρων σου) με τίτλο »φυτοπαθολογικές διαστάσεις επιδημιολογικής υφής σε μεταλλαγμένα οικονομικά τσιμπούρια, και αντιμετώπιση λιμοκτοντούντων κοινωνικών βδελλών μέσω της καταλήστευσης των απισχνασμένων επιδοτήσεων ΟΓΑ και περικοπών στη δημόσια υγεία με άλλοθι την τρόικα»

  με παραδέχεσαι Αδερφέ; είμαι ή δεν είμαι επάξιος αδερφός; τί δηλαδή, διαβάζω τί γράφω και κοντεύω να πεισθώ κι ο ίδιος ότι …βγάζω νόημα.

  Βασικά αέρα θέλω να βγάλω, με πιάννννς;

  Φέρε τα φράγκα τώρα σκασμένε. το ΦΕΚ της επόμενης βδομάδας θα ταίσει εμένα.

 2. Ο/Η Ευη λέει:

  «Παρά να τα πάρει άλλος,
  κάλλιο εγω πού ‘μαι κουμπάρος»,

  και παραφραζοντας την παροιμια,
  «που ‘μαι αδερφος»

  Η ιδέα ότι το «Δημόσιο συμφέρον» προηγείται των ατομικών συμφερόντων,
  έχει μόνο μία ερμηνεία: το συμφέρον ορισμένων ατόμων προηγείται των συμφερόντων άλλων.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Κοπελιά, όσο κρατάει η »οικογενειοκρατία», οι κουμπαριές (κλασική πολιτική συνταγή) και με τους δικαστές να κοιμούνται ζεστά στις τηβένους τους, το βεμπεριανό κράτος, το κράτος που αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες επί ίσοις όροις και ισόνομα, θα παραμένει όνειρο θερινής νυκτός…

   • Ο/Η Ευη λέει:

    Ετσι ειναι βρε Γιαννη μου, αλλά τι να καμω εγω, αφου ψηφιζουμε…την κορη του Μητσοτακη, τον ανηψιο της Δελτα, τον γιο του Βαρβιτσιωτη και τελειωμο δεν εχει;;;
    Ειπαμε να ψηφισουμε και κανεναν εκτος ‘οικογενειοκρατιας’ ,αλλά και εκεινοι εχουν κανει το σπιτι τους μουσειο του Χιτλερ….
    Με λιγα λογια…ολοι τους για φαλκονερα!!!

Η γνώμη σας;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s